Cupe malaxor pentru beton

Cupa malaxor pentru beton a fost gândită pentru a fi instalată atât pe utilaje de construcţii precum (excavatoare, încărcătoare frontale) cât şi pe alte tipuri de utilaje precum stivuitoare, tractoare, telehandlere etc. , în locul cupei standard deja existente pe utilaje.
Rolul cupei malaxor este acela de a pregăti betonul utilizând un utilaj de construcţii existent în şantier, acolo unde este necesară o cantitate specifică de beton în cel mai scurt timp. Avantajul pregătirii betonului pe loc, direct acolo unde este necesar este acela că se pot pregăti şarje de beton în cantitatea şi calitatea dorită fără a pierde timp sau material. Pregatirea betonului se face printr-un proces de amestecare forţată datorită elementului de mixare cu arhitectură cross-mix. Sistemul de amestecare este pus în mişcare de un hidromotor acţionat de hidraulica existentă pe utilajul pe care este montată

Operare
Construcţia cupei malaxor permite umplerea acesteia cu agregate direct din gramadă cu ajutorul utilajului pe care este montată. Amestecarea forţată este iniţiată de elementul de mixare ( melc inversat) actionat de un hidromotor alimentat de la hidraulica utilajului. Pentru golirea betonului este utilizat un cilindru hidraulic ce deschide şi închide trapa de golire situate în partea inferioară a cupei. Trapa de golire poate fi acţionată şi manual prin intermediul unei manete. Deschiderea trapei poate fi comandată şi din cabină prin intermediul unei electrovalve ce acţioneaza asupra circuitului hidraulic de pe cupa malaxor. Se recomandă la instalarea cupei malaxor pe utilaj să se monteze şi un sistem de cuplare rapidă în vederea usurării operaţiunilor de schimbare a ataşamentelor.
Distribuie pe:


Comentarii

Există încă recenzii pentru acest produs.